Çarşamba, Ocak 11, 2006

Aman Diyim

Gazeteci,mühendis,öğretmen gibi farklı meslek sahipleri beş adamdan oluşan "Yüksek Sadakat" 1997'de Hürriyet müzik yazarı ve Blue Jean yayın yönetmeni Kutlu Özmakinacı tarafından -ki grubun basçısı ve albümlerindeki tüm söz ve müzik müziklerin sahibi- "Filinta" adıyla kurulmuş.Çok sayıda eleman değişikliği yaşanmış ve Eylül 04'te bugünkü kadrosuna ve ismine kavuşmuş.

Kayıtlar Nisan 05'te bitmesine,albümün çıkış tarihi Temmuz 05 olarak açıklanmasına rağmen bu tarih defalarca ertelenmiş.Ama grup bu arada boş durmamış,çeşitli festivallere katılmış ve albümleri olmamasına rağmen seyircilerin ilgisini çekmeyi başarmış.Kasım 05 sonlarına doğru çıkış şarkıları radyolarda dönmeye başladı ve güzel tepkiler aldı.

En nihayetinde Ocak 06'nın ilk haftasında albüm piyasaya sürüldü.Ben ahım şahım bir satış ummuyorum bu albümden.Çünkü ilk başta göze çarpan etkili vokal ve bas tonu dışında sürükleyici melodilere sahip değil.Albümün çıkış ve aynı zamanda ilk klip adayı diye duyduğum parça gayet başarılı.Hüsnü'nün klarnet sololarıyla kalitesi katlanan parça "Belki Üstümüzden Bir Kuş Geçer"

Bu parçayı bugünlerde dinlemek de bir enteresan durum yaratıyor.Hadi üstümüzden bir kuş geçsin,gelenek üzerine talih dağıtmak niyetiyle de tepemize sıçsın.İyi hoş da ya gripliyse bu hayvancağız.Bu yüzden eski müzisyen-besteci,bugünkü Doğan Medya Grubu Başkan Yardımcısı Ertuğrul Özkök'ün damadı ve DMC'nin Genel Müdürü Ercan Saatçi zamanlamada biraz hata yapmış sanki.

Not:Bu grubu-albümü anlatmamın,çıkış parçasında Hüsnü'nün solosuna yer verilmesinden kaynaklanan duygusal bir yanı yoktur.

2 Comments:

Blogger beton said...

merak ettim simdi bu grubu...

10:15 ÖS  
Anonymous Adsız said...

dinledim sarkiyi ( sayende ) belki ustumuzden bir kus gecer gercekten cok zamansiz..cok fena, tam kus gribi, tam aman kus gormiyeyim derken, biraz trajikomik olmus..ama hic fena degil, Husnu Senlendirici olunca cok iyi olmus! Beni de mahalle sakini yaptigin icin cok tesekkur ederim!

9:48 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home